Uittips Zomervakantie

“… Zigge zagge zigge zagge zigge zagge zomer
Zigge zagge zigge zagge zigge zagge zomer
Zigge zagge zigge zagge zomerpret
Blijf niet liggen kom uit bed! …” zingen Samson en Gert. Maak jou zigge zagge zomer compleet met deze uittips

Bouwkriebels? Dan kan je van 5 juli tot en met 14 juli gaan zagen, timmeren en bouwen in het Bouwdorp in Leuven of je fanatsie de vrije loop laten in het Clicsdorp in Kessel-lo van 19 tot en met 25 augustus.

Mag het voor jou iets meer zen zijn? Kom dan lekker tot rust in het Yogadorp in Wilsele van 22 tot en met 28 juli.

De hele zomer lang kan je elke dag, behalve op woensdag, in de tuin van Museum M terecht om er te gaan spelen in de Museumspelstraat. Op een aantal zaterdagen worden er ook gezinsworkshops georganiseerd. Het volledige programma daarvan vind je op de website. 

In het Sint Donatuspark (Stadspark Leuven) zit je ook bijna de hele zomer goed: tijdens De Groten Hof van 13 juli tot 11 augustus kan je er op weekdagen terecht voor een drankje aan de pop-upbar en een rondje Kubb met vrienden en familie (sets te leen aan de bar). Tijdens de weekends geniet je met het gezin van extra’s zoals grime, springkastelen, workshops en foodtrucks. Op 4 augustus is er zelfs een heuse Picknick in het Park. Kinderen en (groot)ouders die verkleed komen als ‘(kleine) chef’ ontvangen dan bovendien een geschenkje. Nog meer pret in het Stadspark, want op 10 en 11 augustus vindt er opnieuw weer Half Oogst for Kids plaats. Theater Froefroe komt langs met spannend straattheater vol draken en riddergeweld en ook Reginald en de Bosbeesten staan op het programma, een knotsgekke feestband voor kinderen, plezier verzekerd!

Goed nieuws voor de natuur- en sportliefhebbers; sinds april kan je aan de Onthaalpoort De Torenvalk in het Meerdaalwoud terecht voor het eerste Multimovepad in Vlaanderen. Een ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving! Je kan dat bezoekje zelfs combineren met een safari, want op zondag 18 augustus organiseren de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud namelijk een Spinnensafari (3km) met leuke opdrachten voor jong en oud. Je spinnenfobie laat je dan beter thuis. Van 10 juli tot 4 augustus kan je dan weer je tent opslaan op de grasvelden van de Philipssite tijdens de eerste editie van Camping Kontakt. Je leest het goed, je kan gaan kamperen in de stad en wakker worden met zicht op de Abdij van Park.

Op zondag 25 augustus sluiten we de zomer stilletjes aan af met Autovrije Zondag. Een programma vol activiteiten om de zomer eens anders te beleven! 

Nog meer Uittips dicht bij huis vind je op de agenda van de Stad Leuven.

Alvast veel Zomerpret toegewenst!