Nog geen plannen voor de Paasvakantie? Regen of zonneschijn, sportief of creatief, met deze uittips verveel je je niet!B

De eerste zondag van de vakantie kan alvast niet stuk, want op 7 april kan je in een aantal parken terecht voor allerlei leuke activiteiten: paaseitjes schilderen in het Van Dalepark, verhaaltjes beluisteren in het Rambergpark of Watermonstertjes vissen in het Dijlepark. 

In Museum M maak je kennis met de wondere wereld van het drukken: maak je eigen stempel of leer werken met een echte drukpers tijdens hun Drukworkshop(6-12j). Verken je liever het museum zelf? Dan kan je op ontdekkingstocht trekken tijdens hun Creatieve workshop (4-6j). Museum M organiseert elke workshop twee keer: op maandagen 8 en 15 april.

Vroege vogels trekken er op 9 april op uit tijdens een gezellige ochtendwandeling van Natuurpunt in natuurdomein De Kesselbergwaar je geniet van een panoramisch zicht op de Dijlevallei. 

Op woensdag 10 april staan de Red Wolves – onze nationale handbalploeg – voor een cruciale EK-kwalificatiewedstrijd. Om dit in de verf te zetten organiseert de Vlaamse Handbalvereniging in Sportoase een heuse kidsnamiddag rond deze sport: een initiatie handbal ontbreekt hier uiteraard niet en als kers op de taart kunnen kinderen onder de 12 jaar ’s avonds gratis genieten van deze spannende match.

Nog meer sport en spel op woensdag 10 april, want in Hal 5 kan je samen met je kind (2-7j) vrij komen spelen, klauteren en klimmen in het Sporty Bewegingslandschap. De grotere durvers (6+) kunnen zich dan weer uitleven in de open Parkourtraining.

Iets helemaal anders is So(ap) Much Fun op 12 april in De Banier(vanaf 6j.) Tijdens deze  duo-workshop knustel je samen met zoon- of dochterlief lentefrisse zeepjes in elkaar.

En ook tijdens de laatste dagen van de vakantie valt er nog heel wat te beleven: 

Begin alvast te watertanden en reserveer snel je plek en een mandje vol lekkers, want op vrijdag 19 aprilkan je met het hele gezin genieten van VICKNICK– een heerlijke picknick voor Very Important Kids in het Provinciaal Domein

Op zaterdag 20 april kan je komen klinken op de opening van het Speelterrein Bleydenberg of gaan genieten van dans en folklore tijdens de Paasfeesten in de Leuvense binnenstand en wie weet vang je wel een paasei tijdens de grote Paaseierenworp op de Grote Markt. 

Spring je liever de ziel uit je lijf? Dan kan je je tenslotte helemaal laten gaan tijdens de Jungle Jump Days (2-14j) van 19 tot 22 april in de Brabanthal.

Veel plezier!